Džonson: Platićemo samo onoliko koliko su naše obaveze

Izvor: B92, 25.Avg.2017, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson: Platićemo samo onoliko koliko su naše obaveze

London -- Velika Britanija Evropskoj uniji neće platiti ni manje, ni više od onoga što vlada u Londonu smatra da su zakonske obaveze te zemlje u postupku napuštanja EU.

To je izjavio britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson.

U izjavi za Radio Bi-Bi-Si, Džonson >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je rekao da je njegov raniji komentar da EU u tom smislu nema čemu da se nada zapravo predstavljao odgovor na pitanje da li bi Britanija "platila 100 milijardi evra ili funti", a ne nagoveštaj da njena vlada neće izmiriti svoje obaveze, prenosi Rojters.

Finansijsko namirenje predstavljaće jedno od najtežih pitanja koja treba da budu rešena u procesu "Bregzita", a EU je najavila da je to jedna od tri oblasti u kojima Brisel i London moraju da postignu napredak pre pregovora o svom budućem odnosu, koji uključuje i trgovinske aranžmane, podseća agencija.

"Neki od iznosa koje sam video deluju veoma visoko. Naravno, ispunićemo svoje obaveze. Nećemo platiti ni peni više, ni peni manje od onoga koliko smatramo da su naše zakonske obaveze", rekao je Džonson.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.