Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Avg.2017, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika Britanija: Platićemo račun za Bregzit kad ga vidimo

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson odbacio je danas procene Evropske unije o dugu koji njegova zemlja treba da plati Uniji zbog izlaska iz nje i rekao da će Velika Britanija ispuniti svoje obaveze.

Džonson je za BBC objasnio zašto je rekao da će EU uzaludno čekati da Velika Britanija plati račun, koji prema nekim izveštajima iznosi 100 milijardi evra, i rekao da mu "taj iznos nije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << poznat", prenosi Politiko.

"Mi ne treba da platimo ni peni više i ni peni manje od onog što smatramo našim zakonskim obavezama", naveo je on.

Upitan da li je Velika Britanija spremna da plati manji iznos, Džonson je kazao da će oni "naravno ispuniti svoje obaveze", jer su "ljudi koji plaćaju račune i poštuju zakon".

"Mi svakako moramo da ispunimo svoje obaveze, ali je ne kažem da prihvatam interpretaciju (glavnog pregovarača EU za Bregzit Mišela) Barnijea o tome šta su naše obaveze", dodao je britanski ministar.

Govoreći o zvaničnoj poseti predsednika SAD Donalda Trampa Velikoj Britaniji, koju su kritikovali mnogi iz opozicije, Džonson je rekao da je ta poseta "znatno izglednija u 2018. nego u ovoj godini".

Džonson je rekao i da je Tramp "potpuno pogrešio" što je odbio da osudi rasiste i neonaciste koji su pre dve nedelje organizovali skup u Šarlotsvilu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.