Đurić traži odgovor EU na stav Kurtija za preispitivanje sporazuma Prištine s Beogradom

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Okt.2019, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić traži odgovor EU na stav Kurtija za preispitivanje sporazuma Prištine s Beogradom

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić ocenio je da stav mogućeg novog kosovskog premijera, predsednika Samoopredeljenja Aljbina Kurtija da treba preispitati postignute sporazume u dijalogu Beogradu i Prištine, "zajedno s njegovim protivljenjem kompromisu", "sahranjuje" šanse za normalizaciju odnosa.

"EU bi morala konačno da kaže da li njena reč ima ikakvu težinu i da li dogovori koji >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << su postizani uz njene garancije imaju ikakvu vrednost", dodao je Đurić.

"Kurti, koji očigledno ne zna čak ni koliko sporazuma je postignuto, morao bi da zna da, zajedno sa drugim separatističkim liderima, 2.377 dana, 389 nedelja, 78 meseci, 6,5 godina Priština laže ceo svet o formalno-pravno preuzetoj obavezi da formira Zajednicu srpskih opština", navodi se u pisanoj izjavi Đurića.

Đurić je istakao da Kurti "laže albanski narod, laže međunarodnu zajednicu i EU".

Kako je ocenio, "poništavanjem briselskih dogovora", Kurti "okreće točak istorije unazad i treba da bude svestan odgovornosti i mogućih posledica takvog ponašanja".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kurti traži preispitivanje sva 33 sporazuma sa Srbijom - Đurić traži odgovor EU

Izvor: B92, 26.Okt.2019

Beograd/Priština -- Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić ocenio je da stav mogućeg novog kosovskog premijera "sahranjuje" šanse za normalizaciju odnosa...Predsednik Samoopredeljenja Aljbin Kurti je rekao da treba preispitati postignute sporazume u dijalogu Beogradu i Prištine što...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.