Đilas: Ako bude referenduma DS će podržati sporazum

Izvor: Press, 29.Apr.2013, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Ako bude referenduma DS će podržati sporazum

"Ako se vlada odluči, da se ovo pitanje postavi na referendumu, DS će uzeti aktivno učešće i pozvati svoje birače da podrže prihvatanje sporazuma, kako bi se izbegla izolacija zemlje i omogućilo dobijanje datuma za početak pregovora o ulasku Srbije u EU", rekao je Ðilas na konferenciji za novinare.

On je dodao da je njegovo mišljenje da referendum nije potreban, budući da u Skupštini Srbije postoji većina i kako bi se izbegle podele i rizici od neuspeha referenduma.

Predsedništvo DS će, kako je najavio, sutra zauzeti zvaničan stav.
Ðilas je rekao da je dobro što se predsednik Srbije Tomislav Nikolić izvinio za zločin počinjen u Srebrenici, ali da je šteta što taj stav nije imao i pre šest godina, kada je njegov prethodnik Boris Tadić, takođe, ponudio izvinjenje bošnjačkom narodu.

"Šteta što te stavove nije prihvatio kada se Tadić izvinio, već ga je nazivao izdajnikom", rekao je Ðilas na konferenciji za novinare.

Lider DS je dodao da ne vidi potrebu da se svaki novi predsednik države izvinjava, budući da je Tadić to već uradio i preuzeo odgovornost na sebe.

Ðilas je rekao da retko komentariše Nikolićeve izjave, jer, kako je objasnio, "ne može da stigne da iskomentariše različitosti njegovih izjava, budući da jedan dan daje jednu, a drugi dan drugu izjavu".

Predsednik Nikolić se nedavno, u intervjuu bosanskoj televizji BHT, izvinio za zločin u Srebrenici, ali je odbio tezu da je tamo počinjen genocid jer, kako je istakao, "genocid se mora dokazati".

Prema njegovim rečima, Srebrenica je sinonim za teški zločin koji su počinili neki pripadnici srpskog naroda.

"Ja klečim i tražim pomilovanje za Srbiju zbog zločina koji je izvršen u Srebrenici. Izvinjavam se za zločine koje je u ime naše države i našeg naroda počinio bilo koji pojedinac iz našeg naroda", rekao je Nikolić.


 
Izvor: Tanjug

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đilas: Ako bude referenduma, DS za

Izvor: B92, 29.Apr.2013

Beograd -- Dragan Đilas kaže da će DS ukoliko vlast reši da ide na referendum s pitanjem o prihvatanju briselskog sporazuma, svoje birače pozvati da podrže taj sporazum..."Ako se vlada odluči, da se ovo pitanje postavi na referendumu, DS će uzeti aktivno učešće i pozvati svoje birače da podrže...

Nastavak na B92...

ĐILAS: Pozvaćemo birače da prihvate sporazum na referendumu

Izvor: Telegraf.rs, 29.Apr.2013

Prema mišljenju predsednika DS, referendum nije potreban s obzirom da u Skupštini Srbije postoji većina, ali će stranka uzeti aktivno učešće ukoliko se vlada odluči za takav potez

Nastavak na Telegraf.rs...

Referendum nepotreban, ako ga bude DS će podržati sporazum

Izvor: Press, 29.Apr.2013

Djilas je na konferenciji za novinare rekao da će, ukoliko se vlast odluči za referendum, DS svoje birače pozvati da podrže taj sporazum.   . "Ako se vlada odluči da se ovo pitanje postavi na referendumu, DS će uzeti aktivno učešće i pozvati svoje birače da podrže prihvatanje sporazuma,...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.