Dežer: Ubedite Srbe da sklone barikade

Izvor: TvojPortal.com, 21.Okt.2011, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dežer: Ubedite Srbe da sklone barikade

/vesti online/ Šef misije EU u Srbiji Vensan Dežer odbacio je mogućnost da se "pregovara o srpskim uslovima i o barikadama" i izrazio nadu da srpske vlasti mogu da ubede građane na severu Kosova da barikade nisu rešenje, navode beogradski mediji.

Situacija je neodrživa: Vensan Dežer

Dežer je u intervjuu sutrašnjem "Blicu" ocenio da se iz deklaracije Srba sa severa Kosova "ne vidi ni rešenje, >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << ni volja da se dođe do realističnog rešenja u trenutnoj situaciji.
"Situacija sa barikadama je neodrživa, jer su prolazi već mesec dana blokirani", rekao je on, uveren da će Kfor i Euleks pronaći rešenje.
Šef misije EU u Srbiji je dodao da u ovom trenutku ima konatakata između svih strana koje su uključene u proces i da postoji nekoliko izlaza iz ove situaciji.
On smatra da je najbolje imati poverenje u volju srpskih vlasti da pitanje barikada na severu Kosova bude rešeno na nekonfliktan način.Ostatak teksta pročitajte na linku

SrbijaVensan Dežerubediti srbe da sklone barikade
Pogledaj vesti o: Eulex,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.