Dežer: Nema pregovora o barikadama

Izvor: B92, 21.Okt.2011, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dežer: Nema pregovora o barikadama

Beograd -- Šef misije EU u Srbiji Vensan Dežer izrazio je nadu da srpske vlasti mogu da ubede građane na severu Kosova da barikade nisu rešenje.

Takođe, on je odbacio mogućnost da se "pregovara o srpskim uslovima i o barikadama"

Dežer je ocenio da se iz deklaracije Srba sa severa Kosova "ne vidi ni rešenje, ni volja da se dođe do realističnog rešenja u trenutnoj situaciji.

"Situacija sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << barikadama je neodrživa, jer su prolazi već mesec dana blokirani", rekao je on, uveren da će Kfor i Euleks pronaći rešenje.

Đef misije EU u Srbiji je dodao da u ovom trenutku ima konatakata između svih strana koje su uključene u proces i da postoji nekoliko izlaza iz ove situaciji.

On smatra da je najbolje imati poverenje u volju srpskih vlasti da pitanje barikada na severu Kosova bude rešeno na nekonfliktan način.

Dežer je konstatovao da ne može da se razgovara pod pritiskom barikada, ali i izrazio nadu da će uskoro biti moguće ponovo pokrenuti dijalog Beograda i Prištine.

Govoreći o šansama da Srbija u decembru dobije status kandidata za članstvo u EU, on je rekao da su "svi ciljevi koji su pred Srbiju postavljeni u okviru mišljenja i preporuke Evropske komisije, dostižni u narednih nekoliko nedelja".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Eulex

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dežer: Barikade nisu rešenje

Izvor: S media, 21.Okt.2011

Šef misije EU u Srbiji Vensan Dežer je izjavio da je situacija na barikadama neodrživa i izrazio nadu u ponovno pokretanje dijaloga Beograda i Prištine. .."Iz deklaracije Srba sa severa Kosova ne vidi se ni rešenje ni volja da se dođe do realističnog rešenja za novonastalu situaciju. Naprotiv,...

Nastavak na S media...

Dežer: Ubedite Srbe da sklone barikade

Izvor: TvojPortal.com, 21.Okt.2011

/vesti online/ Šef misije EU u Srbiji Vensan Dežer odbacio je mogućnost da se "pregovara o srpskim uslovima i o barikadama" i izrazio nadu da srpske vlasti mogu da ubede građane na severu Kosova da barikade nisu rešenje, navode beogradski mediji.. . Situacija je neodrživa: Vensan Dežer. . Dežer...

Nastavak na TvojPortal.com...

Tadić: Uzdržati se od jednostranih akcija i primene sile

Izvor: Studio B, 21.Okt.2011

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je neophodno obezbediti mir i stabilnost na Kosovu i Metohiji i pozvao Kfor i Euleks da se uzdrže od jednostranih akcija i primene sile na severu Kosova. .."Svaki nasilan korak u pravcu uklanjanja barikada vodi u dalje zaoštravanje krize i udaljava nas od...

Nastavak na Studio B...

"Kfor pretočio ultimatume u delo"

Izvor: B92, 21.Okt.2011

Priština -- Prištinska štampa ocenjuje da je Kfor akcijom na severu Kosova "pretočio u delo ultimatume" postavljene Srbima..."Fizičko prisustvo Srba na barikadama je uticalo na to da se Kfor pomeri samo malo napred. Mirovne snage NATO-a su krenule sa juga uz podršku iz vazduha i otpočele akciju...

Nastavak na B92...

Beograd mora da popravi odnose sa Srbima sa KiM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2011, 00:31

NOVI SAD -..Zvanični Beograd mora da popravi odnose sa Srbima sa Severa Kosova, i da u njihovo ime počne da pregovara, jer i dalje imamo zajedničke interese, ocenio je gostujući u emisiji "Jedan na jedan" direktor Centra za novu politiku, Vladimir Todorić...Komentarišući bojazan od eskalacije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.