Devenport: Nova EK podržava proevropsku politiku vlade

Izvor: Press, 13.Nov.2014, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devenport: Nova EK podržava proevropsku politiku vlade

Šef delegacije EU u našoj zemlji Majkl Devenport poručio je danas u Novom Sadu da nova Evropska komisija (EK) veoma snažno podržava proevropsku politiku Vlade Srbije.
Nova EK, koja je počela rad 1. novembra, podržava “sve napore Srbije, politički i finansijski, da Srbija dalje napreduje putem evropskih integracija”, rekao je on novinarima uoči predavanja koje je održao na Fakultetu za >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ekonomiju i inženjerski menadžment pri Univerzitetu
Privredne akademije.
Prethodno je, u okviru posete Novom Sadu, odvojeno razgovarao sa predsednicima Skupštine Vojvodine i Pokrajinske vlade Ištavnom Pastorom i Bojanom Pajtićem kao i sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem.
 

 
Devenport je istakao da je saradnja sa predstavnicima pokrajine i grada, odnosno sa svim administrativnim strukturama, na veoma visokom nivou i dodao da je posebno zadovoljan dogovorom o tome da početkom godine u Novom Sadu bude otvoren Informacioni EU kutak.
Obraćajući se studentima i nastavnicima tog fakulteta, na predavanju u okviru svečanog obeležavanja reakreditacije Univerziteta Privredne akademije i otvaranja novih prostorija fakulteta, Devenport je govorio o poziciji EU i pristupnim pregovorima sa Srbijom.
Napominjući da novi predsednik EK Žan Klod Junker ima nešto “teži zadatak” u odnosu na prethodnike na toj funkciji, Devenport je u tom smislu istakao novu, snažniju ulogu Evropskog parlamenta, u kojem se odobravaju programi svakog od komesara pri institucijama EU.
On je posebno predstavio deset ciljeva EK za narednih nekoliko godina, među kojima su i oni koji se odnose na jedinstveno tržište, jedinstvenu energetsku politiku, investicije i druge.
“Sve te tačke imaće važne posledice i za Srbiju, u procesu njenog pridruživanja EU, naročito u vezi sa pitanjem slobodne trgovine sa SAD”, rekao je Devenport. 
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.