Decenija Evropskog pokreta u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2014, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Decenija Evropskog pokreta u Novom Sadu

Decenija rada Evropskog pokreta (EP) u Srbiji, lokalnog veća u Novom Sadu obeležena je večeras u Galeriji Matice srpske, u prisustvu šefa Delegacije EU u našoj zemlji Majkla Devenporta i drugih mnogobrojnih gostiju.

Na Svečanoj akademiji, upriličenoj povodom tog značajnog jubileja, plakete sa poveljom novosadskog Lokalnog veća EP dodeljene su Opštini Srbobran za stvaranje administrativnih kapaciteta za pripremu i sprovođenje projekata koje finansira EU i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << reditelju Želimiru Žilniku za njegov umetnički opus.

Zahvalnice Novosadskog veća EP dobili su Devenport, ambasador Hrvatske u Srbiji Gordan Markotić, Univerzitet u Novom Sadu, Radio-televizija Vojvodine, Regionalna razvojna agencija "Bačka", pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski, Izdavačka kuća "Dan graf", GMS i Fondacija "Konrad Adenauer".

Uručujući priznanja, predsednica Lokalnog veća EP prof. dr Fuada Stanković istakla je da proces pridruživanja Srbije EU ima pozitivan tok, uprkos teškoćama, i naglasila da "značajan broj mladih u Srbiji deli evropske vrednosti i spremni su da se bore za evropsku perspektivu Zapadnog Balkana".

Obraćajući se učesnicima svečanosti Devenport je rekao da EP ima veoma bitnu ulogu u Srbiji i da će imati još veću u narednim godinama u procesu pridruživanja zemlje EU.

On je izrazio uverenje da će ta kao i druge slične organizacije "značajno doprineti uspešnom putu Srbije u EU, a mi ćemo s naše strane punom snagom podržati te vaše napore.

Prisutne je pozdravio i predsednik EP u Srbiji prof.dr Vlastimir Matejić.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.