Dan nakon formiranje vlade LAŽNE DRŽAVE oglasila se EU: Albancima poslata JASNA PORUKA

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Feb.2020, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan nakon formiranje vlade LAŽNE DRŽAVE oglasila se EU: Albancima poslata JASNA PORUKA

Evropski komesar za proširenje Oliver Vrahelji pozvao je privremene prištinske institucije da ukinu takse i što pre nastave dijalog sa Beogradom.

- Takse moraju biti ukinute. Brz nastavak dijaloga Beograda i Prištine je od ključne važnosti - poručio je Varhelji.

On je na svom Tviter nalogu pozvao lažnu državu da obnovi svoj angažman u regionalnim inicijativama. Varhelji ocenjuje da će takav korak doneti dobrobit kako građanima koji žive na Kosovu, tako i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << celom regionu Zapadnog Balkana.

Oliver Varhelji kaže i da očekuje saradnju sa takozvanom novom kosovskom vladom na čelu sa Aljbinom Kurtijem.

It is also important that Kosovo renews its engagement in regional initiatives and cooperation. This will benefit people of Kosovo and entire #WesternBalkans region. The tariffs need to be abolished. A swift resumption of Belgrade-Pristina dialogue is key. (2/2)

— Oliver Varhelyi (@OliverVarhelyi) February 4, 2020

- Ima puno posla da se udradi. Evropska komisija spremna da pomogne Kosovu u radu na reformskoj agendi, a poseban fokus mora biti na vladavini prava, javnoj administraciji i ekonomiji - zaključio je Varhelji.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.