Damask: EU glavni akter sirijske blokade čak i uprkos pretnjama povezanim sa pandemijom koronavirusa

Izvor: Vostok.rs, 09.Apr.2020, 10:26

Damask: EU glavni akter sirijske blokade čak i uprkos pretnjama povezanim sa pandemijom koronavirusa

Evropska unija bi trebalo momentalno da ukine Siriji unilateralne sankcije koje narušavaju elementarna ljudska prava. EU je glavni akter sirijske blokade čak i uprkos pretnjama povezanim sa pandemijom koronavirusa , saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Sirije. „Sirija, čiji je narod stradao zbog tih sankcija, pridružuje se zemljama i organizacijama koje dokazuju značaj ukidanja nezakonitih sankcija i bilo kojih sankcija, uključujući i bankarske transfere koje su SAD i EU nametnule iz političkih razloga, uz nedopustivo kršenje međunarodnog prava i lišavanje elementarnih ljudskih prava“, navodi se u saopštenju Ministarstva. RT: Pompeo tvrdi da sankcije ne sprečavaju pomoć Iranu, dok su SAD blokirale kredit MMF-a od pet milijardi dolara za borbu protiv virusahttps://t.co/D0slDkiRNI
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) April 9, 2020 Ministarstvo je navelo da su izjave brojnih odgovornih lidera EU o pozivu na delimično ukidanje unilateralnih sankcija Siriji i dalje pod „političkim ključem“. „Sirija ističe da takve izjave neće osloboditi odgovornosti predstavnike vlasti EU da sankcijama spreče mogućnost da se pripremi medicinska infrastruktura za borbu protiv virusa korona“, navedeno je u saopštenju. Istovremeno, Damask je pozvao zemlje koje poštuju ljudska prava da odustanu od takve sankcione politike i pridruže se „međunarodnoj porodici“ u sveopštoj težnji da se reše pandemije, koja je već odnela desetine hiljada života.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.