Dačić odbacio mogućnost da s Tačijem ukloni barikadu na Ibru

Izvor: Politika, 04.Jun.2013, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić odbacio mogućnost da s Tačijem ukloni barikadu na Ibru

BEOGRAD – Premijer Srbije Ivica Dačić odbacio je danas mogućnost da zajedno sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem simbolično sruši barikadu na mostu preko Ibra u Kosovskoj Mitrovici, o čemu špekuliše prištinska štampa, istakavši da je takva priča lepa za novine, ali nije realna u životu.

Na pitanje novinara da prokomentariše pisanje kosovske štampe, on je odgovorio da to uopšte nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << bio predmet njegovih razgovora od oktobra pa do danas, koliko traje dijalog sa Prištinom.

„Jeste da postoji raniji dogovor o slobodi kretanja, ali to je ipak jedna priča koja je lepa za novine, ali nije realna u životu. Bilo bi dobro da nam barikade nikada više ne budu potrebne, ali na tome mora da se radi”, rekao je Dačić na zajedničkoj konferenciji za novinare u Beogradu sa šefom slovačke diplomatije Miroslavom Lajčakom.

Kako je naglasio, uklanjanje barikada trebalo bi da bude rezultat rastućeg poverenja.

„Život na Kosovu treba da se normalizuje, da svako ima svoja prava, da zajednica srpskih opština funkioniše, da nisu potrebne bilo kakve barikade”, zaključio je Dačić.

Evropske diplomate zatražili su uklanjanje barikade na glavnom mostu preko Ibra u Kosovskoj Mitrovici do 15. juna i sugerisali da bi to mogli zajedno da učine Tači i Dačić, tvrdi dnevnik Tribuna.

Tači i Dačić mogli bi da učestvuju na jednoj simboličnoj manifestaciji uklanjanja barikade na glavnom mostu u Kosovskoj Mitrovici, navodi list.

Tanjug

objavljeno: 04.06.2013.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU: Dačić i Tači da zajedno uklone barikade na Ibru

Izvor: Kurir, 04.Jun.2013

Ideja je da njih dvojica, do 15. juna, zajedno učestvuju u uklanjanju barikade nad Ibrom i da na taj način pošalju poruku o normalizaciji života na severu..PRIŠTINA - Evropske diplomate zatražile su da barikade na Ibru na severu Kosova budu uklonjene do 15. juna, ali i sugerisale da bi to zajedno...

Nastavak na Kurir...

EU traži uklanjanje barikada na Ibru

Izvor: Mondo, 04.Jun.2013

Evropske diplomate zatražile su da barikade na Ibru na severu Kosova budu uklonjene do 15. juna, ali i sugerisale da bi to zajedno mogli da urade predsednici vlada Kosova i Srbije Hašim Tači i Ivica Dačić, piše prištinski dnevnik Tribuna..."Ideja je da njih dvojica (Tači i Dačić) zajedno učestvuju...

Nastavak na Mondo...

EU traži uklanjanje srpskih barikada u Mitrovici do 15. juna!

Izvor: Press, 04.Jun.2013

Kako se navodi, sugerisali su da bi to zajedno mogli da urade predsednici Vlade Kosova Hašim Tači i Srbije Ivica Dačić, piše Tribuna.. "Ideja je da njih dvojica zajedno učestvuju u uklanjanju barikade nad Ibrom i da na taj način pošalju poruku o normalizaciji života na severu", rekao je za...

Nastavak na Press...

EU traži uklanjanje barikade na Ibru do 15. juna

Izvor: Vostok.rs, 04.Jun.2013

04.06.2013. -..Evropske diplomate zatražile su da barikade na Ibru na severu Kosova budu uklonjene do 15. juna, ali i sugerisale da bi to zajedno mogli da urade Ivica Dačić i Hašim Tači, piše prištinski dnevnik Tribuna..."Ideja je da njih dvojica (Tači i Dačić) zajedno učestvuju u uklanjanju...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.