DISCIPLINSKI POSTUPAK EU Italija će biti kažnjena sa 3,5 milijardi evra?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2019, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DISCIPLINSKI POSTUPAK EU Italija će biti kažnjena sa 3,5 milijardi evra?!

Evropska komisija razmatra da otpočne disciplinski postupak protiv Italije zbog njenog duga iz 2018. godine.

Ako Evropska unija odluči da kazni Italiju, zvanični Rim morao bi da plati do 3,5 milijardi evra.

Prethodno je Evropska komisija odobrila prolongiranje italijanskih garancija za program nenaplativih zajmova, prema kome će italijanske banke dobijati državnu pomoć do maja 2021. godine.

U međuvremenu, potpredsednik italijanske vlade Mateo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Salvini rekao je da će vlada ignorisati zahteve EU da uvede budžetska ograničenja, ponovivši ranije izjave kada je rekao da je Italija spremna da preskoči limit deficita budžeta od tri odsto.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Packe po džepu: EU kažnjava Italiju sa 3,5 milijardi evra?

Izvor: Vesti-online.com, 28.Maj.2019

Evropska komisija razmatra da otpočne disciplinski postupak protiv Italije zbog njenog duga iz 2018. godine...Ako Evropska unija odluči da kazni Italiju, zvanični Rim morao bi da plati do 3,5 milijardi evra...Prethodno je Evropska komisija odobrila prolongiranje italijanskih garancija za program nenaplativih...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.