Crveno svetlo Brisela  Jedino objašnjenje albanofobija

Izvor: B92, 25.Okt.2018, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Crveno svetlo Brisela " Jedino objašnjenje albanofobija"

Kosovski vicepremijer Enver Hodžaj tvrdi da bi PR trebalo da "revidira odnose s EU ukoliko ove godine ne bude doneta pozitivna odluka o viznoj liberalizaciji".

Po njemu, jedino objašnjenje za "crveno svetlo" iz Brisela bila bi "albanofobija u određenim evropskim prestonicama".

Hodžaj je u intervjuu prištinskom listu "Zeri" izneo tvrdnju da je " >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosovo primenilo 95 odsto kriterijuma koje je odredila Evropska komisija i da EU nema razloga da ne zaključi ovaj proces".

Po Hodžaju, ako vizne liberalizacije ne bude do kraja godine, "EU će postati institucija kojoj se ne može verovati".

"Ukoliko se to desi, jedino objašnjenje koje bih imao bilo bi da u određenim evropskim prestonicama postoji oblik albanofobije i mi bismo stvarno morali da razmotrimo kako se ponašamo u vezi s EU", smatra Hodžaj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.