Izvor: Nezavisne Novine, 11.Okt.2017, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnadak se sastao sa papom, pozvao Vatikan da podrži put BiH ka članstvu EU

VATIKAN - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak danas se tokom posjete Vatikanu u odvojenim susretima sastao sa poglavarom Rimokatoličke crkve papom Franjom i sekretarom za odnose sa državama nadbiskupom Polom Ričardom Galagerom.

Crnadak je u razgovoru sa Galagerom naglasio da je strateški cilj BiH članstvo u EU, te pozvao Vatikan da svojim uticajem podrži put BiH ka punopravnom članstvu u Uniji.

On je dodao da je u BiH potrebno nastaviti proces pomirenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i ekonomsko-socijalnih reformi što bi kao rezultat imalo ekonomski napredak BiH u narednom periodu, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Galager je izrazio podršku BiH na putu evrointegracija, te dodao da će Vatikan i dalje podržavati procese reformi koje bi trebalo da dovedu do napretka BiH i boljeg života njenih građana.

Tokom susreta istaknuto je da su bilateralni odnosi izuzetno dobri i da je potrebno nastaviti intenzivnu saradnju i razmjenu posjeta na visokom nivou.

Dogovoreno je da Galager posjeti BiH u prvoj polovini 2018. godine.

U okviru posjete Vatikanu, Crnadak se sastao i sa državnim sekretarom kardinalom Pjetrom Parolinom.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.