Članovi Radne grupe i premijerka Srbije o preporukama EU za medijsku strategiju

Izvor: Beta, 28.Okt.2019, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Članovi Radne grupe i premijerka Srbije o preporukama EU za medijsku strategiju

Čanovi Radne grupe za izradu Nacrta medijske strategije i predstavnici medijskih i novinarskih udruženja su danas obavestili predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić da su razmotrili preporuke i komentare koje je na Nacrt strategije dao ekspert Evropske komisije iz Brisela, Frančesko Šakitano."U skladu sa dogovorom, novi nacrt strategije i izveštaj koji se odnosi na komentare eksperta Šakitana biće dostavljeni na mišljenje Evropskoj komisiji, a po dobijanju mišljenja očekuje se završetak procedure za usvajanje dokumenta", saopštila je Vlada Srbije.Radna grupa za izradu Strategije razvoja sistema javnog informisanja u Srbiji, čiji je mandat bio obnovljen na mesec dana, završila je rad na usaglašavanju otvorenih pitanja u tom dokumentu i predala ga Vladi Srbije 23. oktobra 2019. godine.Navodi se da je premijerka zahvalila članovima Radne grupe za rad da bi dokument bio usaglašen "u skladu s dogovorom", ocenivši da je to "još jedna potvrda da je proces usvajanja strategije inkluzivan i transparentan". Sastanku su prisustvovali ambasador Norveške u Beogradu Jern Eugen Jelstad i zamenici šefova misija EU i OEBS u Srbiji, Mateja Norčič Štamcar i Džozef Melot.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Brnabićeva s članovima radne grupe za medijsku strategiju

Izvor: RTS, 28.Okt.2019

Premijerka Ana Brnabić sastala se sa članovima Radne grupe za izradu Nacrta medijske strategije i sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja. . Radna grupa čiji je mandat bio obnovljen na mesec dana završila je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.