Novi Nacrt medijske strategije biće dostavljen Evropskoj komisiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2019, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Nacrt medijske strategije biće dostavljen Evropskoj komisiji

Novi nacrt medijske strategije i izveštaj koji se odnosi na komentare eksperta Evropske komisije Frančeska Šakitana biće dostavljeni Evropskoj komisiji, a po dobijanju njenog mišljenja očekuje se završetak procedure za usvajanje tog dokumenta, saopšteno je danas posle sastanka premijerke Ane Brnabić sa članovima Radne grupe za izradu strategije.

Radna grupa za izradu Strategije razvoja sistema javnog informisanja u Srbiji, čiji je mandat bio obnovljen u trajanju od mesec >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dana, završila je rad na usaglašavanju otvorenih pitanja u tom dokumentu i predala ga Vladi Srbije 23. oktobra, navodi se u saopštenju.

Članovi Radne grupe obavestili su premijerku da su razmotrili i preporuke i komentare na Nacrt strategije koje je izradio ekspert Evropske komisije iz Brisela dr Frančesko Šakitano.

Brnabić je zahvalila članovima Radne grupe na konstruktivnom radu u proteklih mesec dana, kako bi dokument bio usaglašen u skladu sa dogovorom i istakla da je to još jedna potvrda da je proces usvajanja strategije inkluzivan i transparentan.

Ona je zahvalila i predstavnicima međunarodnih organizacija i partnerima, koji su aktivno podržali ceo proces usvajanja strategije.

Sastanku su prisustvovali ambasador Kraljevine Norveške Jern Eugen Jelstad, zamenik šefa Misije OEBS u Srbiji Džozef Melot i zamenica šefa Delegacije EU u Srbiji Mateja Norčič Štamcar, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Članovi Radne grupe i premijerka Srbije o preporukama EU za medijsku strategiju

Izvor: Beta, 28.Okt.2019

Čanovi Radne grupe za izradu Nacrta medijske strategije i predstavnici medijskih i novinarskih udruženja su danas obavestili predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić da su razmotrili preporuke i komentare koje je na Nacrt strategije dao ekspert Evropske komisije iz Brisela, Frančesko Šakitano."U skladu...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.