Ceo region na Brdu kod Kranja

Izvor: B92, 22.Jul.2013, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ceo region na Brdu kod Kranja

Ljubljana -- Osam predsednika regiona Zapadnog Balkana, među kojima i predsednici Srbije i Kosova, sastaće se krajem nedelje na Brdu kod Kranja na neformalnoj konferenciji.

Na sastanku najavljenom za 25. jul kao gost će učestvovati i francuski predsednik Fransoa Oland.

Inicijativu za održavanje neformalnih susreta lidera Zapadnog Balkana i EU zajednički su pokrenuli predsednici Slovenije Borut Pahor i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hrvatske Ivo Josipović, u želji da, kako je tada saopšteno, budu promoteri daljeg proširenja EU i dobrosusedskih odnosa u regionu.

Prvi sastanak "osmorke" održan je 2. jula u Zagrebu, a lideri Zapadnog Balkana su se tada saglasili s inicijativom da se neformalni susreti održavaju jednom godišnje, kako bi doprineli pomirenju i jačanju saradnje i rešavanju otvorenih političkih pitanja.

Konferencija na Brdu kod Kranja pobudila je veliko interesovanje medija posebno iz država na Zapadnom Balkanu, ali i zemalja članica EU.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na Brdu kod Kranja i predsednici Srbije i Kosova

Izvor: Blic, 22.Jul.2013

Osam predsednika iz regiona Zapadnog Balkana, medju kojima i predsednici Srbije i Kosova, Tomislav Nikolić i Atifete Jahjaga, sastaće se krajem nedelje na Brdu kod Kranja, na neformalnoj konferenciji u sklopu inicijative Proces Brdo...Na sastanku najavljenom za 25. jul kao gost će učestvovati i francuski...

Nastavak na Blic...

Jahaja i Nikolić na Brdu kod Kranja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Jul.2013

Osam predsjednika regiona Zapadnog Balkana, među kojima i predsjednici Srbije i Kosova Tomislav Nikolić i Atifete Jahjaga sastaće se krajem nedelje na Brdu kod Kranja na neformalnoj konferenciji u sklopu inicijative Proces Brdo. Na sastanku najavljenom za 25. jul kao gost će učestvovati i francuski...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Na Brdu kod Kranja i predsednici Srbije i Kosova

Izvor: NaDlanu.com, 23.Jul.2013, 00:28

Osam predsednika iz regiona Zapadnog Balkana, među kojima i predsednici Srbije i Kosova, Tomislav Nikolić i Atifete Jahjaga, sastaće se krajem nedelje na Brdu kod Kranja, na neformalnoj konferenciji u sklopu inicijative Proces Brdo... Na sastanku najavljenom za 25. jul kao gost će učestvovati i...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.