Na Brdu kod Kranja i predsednici Srbije i Kosova

Izvor: Kurir, 22.Jul.2013, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Brdu kod Kranja i predsednici Srbije i Kosova

Inicijativu za održavanje neformalnih susreta lidera Zapadnog Balkana i EU zajednički su pokrenuli predsednici Slovenije Borut Pahor i Hrvatske Ivo Josipović

LJUBLJANA - Osam predsednika iz regiona Zapadnog Balkana, među kojima i predsednici Srbije i Kosova, Tomislav Nikolić i Atifete Jahjaga, sastaće se krajem nedelje na Brdu kod Kranja, na neformalnoj konferenciji u sklopu inicijative Proces Brdo.

Na sastanku najavljenom za 25. jul kao gost će učestvovati >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i francuski predsednik Fransoa Oland.

Inicijativu za održavanje neformalnih susreta lidera Zapadnog Balkana i EU zajednički su pokrenuli predsednici Slovenije Borut Pahor i Hrvatske Ivo Josipović, u želji da, kako je tada saopšteno, budu promoteri daljeg proširenja EU i dobrosusedskih odnosa u regionu.

Prvi sastanak "osmorke" održan je 2. jula u Zagrebu, a lideri Zapadnog Balkana složili su se tada sa inicijativom da se neformalni susreti održavaju jednom godišnje, sa ciljem da doprinesu jačanju pomirenja i saradnje i rešavanju otvorenih političkih pitanja. Konferencija na Brdu kod Kranja pobudila je veliki interes medija posebno iz država na Zapadnom Balkanu, ali i zemalja članica EU.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.