Brnabić o situaciji na Kosovu: Nemam nijednu lepu reč o našim partnerima u EU i Kforu

Izvor: Beta, 29.Maj.2023, 13:11

Brnabić o situaciji na Kosovu: Nemam nijednu lepu reč o našim partnerima u EU i Kforu

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je da je reakcija međunarodnih mirovnih snaga Kfor zakasnila na severu Kosova i Metohije, gde je došlo do sukoba srpskog stanovništva sa kosovskom policijom, uz ocenu da oni danas "štite uzurpatore od demokratije i običnih građana"."Nemam nijednu lepu reč ni o našim partnerima u EU, ni o našim partnerima u okviru Kfora, njihova reakcija je zakasnela. Oni su tamo morali da budu u petak, na način kako su tamo danas", rekla je Brnabić novinarima u Rakovici. Premijerka je podsetila da je mandat Kfora, po Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, da štite mir i stabilnost, a pre svega ljude."Oni danas ne štite ljude, oni ne štite demokratiju, oni ne štite institucije. Oni su tamo danas da štite uzurpatore od demokratije i običnih ljudi i običnih građana", ocenila je Brnabić.Ona se zahvalila srpskom narodu na Kosovu i Metohiji što su "dostojanstveni" u svojim protestima ispred zgrada opština koje čuvaju Kfor i kosovska policija i naglasila da Srbija mora da nastavi da čuva mir."Teška su vremena, pratimo situaciju, ali ovoliko nepoštovanje bilo kakvih demokratskih principa od strane međunarodne zajednice je meni zaista zapanjujuće, ali je potpuno ogoljeno i to ne govori ništa lepo o njima", ...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Pripadnici 39. hrvatskog kontingenta (HRVCON) nisu učestvovali u sukobu u Zvečanu

Izvor: Danas, 30.Maj.2023, 00:16

Pripadnici 39. hrvatskog kontingenta (HRVCON), koji su deo međunarodnih mirovnih snaga pod vodstvom NATO saveza u Kosovu (KFOR), nisu učestvovali u sukobu do kojeg je u danas došlo na kosovskom severu niti je iko od njih povređen, objavilo je večeras Ministarstvo odbrane Hrvatske (MORH).

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.