Brnabić na sastanku sa Bilčikom i Nemecom negodovala zbog sadržaja dokumenata Evropskog ...

Izvor: Beta, 27.Jan.2023, 21:45

Brnabić na sastanku sa Bilčikom i Nemecom negodovala zbog sadržaja dokumenata Evropskog ...

Premijerka Srbije Ana Brnabić izrazila je danas na sastanku sa poslanicima Evropskog parlamenta u Beogradu, nezadovoljstvo zbog sadržaja nedavnih dokumenata zakonodavnog tela Evropske unije.U razgovoru Brnabić sa izvestiocem EP za Srbiju Vladimirom Bilčikom i članom Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) EU i Srbije Matjažom Nemecom, preovladali su nedavni nacrt rezolucije Evropskog parlamenta o napretku Srbije, koji je sačinio Bilčik, i Rezolucije o primeni zajedničke spoljne i bezbednosne politike EU, usvojene u EP 18. januara, saopštila je Vlada Srbije.Na sastanku sa Bilčikom i Nemecom, koji su u Beograd došli povodom treće runde međustranačkog dijaloga uz posredstvo EP, Brnabić je rekla da se u nacrtu rezolucije "uopšte ne spominje izrada i usvajanje seta pravosudnih zakona čiji je predlog Vlada usvojila", navodi se."Takođe, ne ocenjuje se na pravi način činjenica da je Srbija u veoma kratkom roku i u značajnoj meri usaglasila viznu politiku sa EU", piše u saopštenju Vlade Srbije.Povodom Rezolucije o primeni zajedničke spoljne i bezbednosne politike EU, Brnabić je ukazala da se "u tom dokumentu, potpuno suprotno činjenicama, Beograd, a ne Priština, osuđuje za niz 'eskalatornih poteza'", u godini u kojoj je kosovski premijer Srbima na Kosovu i Metohiji dva puta uskratio osnovno pravo glasa i "u trenutku" ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Brnabić na sastanku sa Bilčikom i Nemecom negodovala zbog sadržaja dokumenata Evropskog parlamenta

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jan.2023

Premijerka Srbije Ana Brnabić izrazila je danas na sastanku sa poslanicima Evropskog parlamenta u Beogradu, nezadovoljstvo zbog sadržaja nedavnih dokumenata zakonodavnog tela Evropske unije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.