Brnabić: Ustavne reforme za nezavisno i odgovorno sudstvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Sep.2018, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Ustavne reforme za nezavisno i odgovorno sudstvo

Ustavne reforme važne su zbog građana Srbije, a ne zbog članstva u EU, jer treba da obezbede ono oko čega se svi slažemo - da imamo nezavisno, efikasno i odgovorno sudstvo, u koje poverenje imaju građani i privreda, poručila je danas premijerka Ana Brnabić.

"Ne pokušavamo da završimo nešto i da čekiramo jedno od polja koja nam trebaju za dalje otvaranje i zatvaranje poglavlja, već da bismo imali principe sudstva, oko kojih se niko od nas ne spori - da imamo nezavisno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << efikasno i odgovorno sudstvo u koje puno poverenje imaju svi građani i privreda Srbije", naglasila je premijerka na okruglom stolu u vezi sa Nacrtom ustavnih amandmana u oblasti pravosuđa.

Dodala je da dijalog postoji oko toga kako da se dođe do krajnjeg rezultata, ali da se oko tog rezultata niko ne spori.

Kako je rekla, u svakom ozbiljnom društvu postoji sistem chek and balance, odnosno sudstvo ni u jednoj zemlji ne može da bude nezavisno od svih, niti može da vodi isključivo samo sebe.

To , poručila je, ne bi trebalo da bude slučaj ni u Srbiji.

"Sistem 'chek and balance" obezbeđuje kontrolu jedne grane vlasti u odnosu na drugu", podvukla je Brnabić i dodala da je Ministarstvo pravde u proteklom periodu učinilo ogroman napor i dobar posao, kada je reč o ustavnim reformama.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ustavne reforme za nezavisno i odgovorno sudstvo"

Izvor: RTS, 18.Sep.2018

Premijerka Ana Brnabić poručuje da su ustavne reforme važne zbog građana Srbije, a ne zbog članstva u EU. Ustavne reforme treba da obezbede da imamo nezavisno, efikasno i odgovorno sudstvo, ističe premijerka. Sve kriterijume iz okvira procesa pregovora sa EU ispoštovali smo u dosadašnjem...

Nastavak na RTS...

Joksimović i Brnabić: Reforme postoje zbog građana, a ne zbog članstva u EU

Izvor: Blic, 18.Sep.2018

Ustavne reforme su zbog građana Srbije, a ne zbog članstva u EU, jer treba da obezbede ono oko čega se svi slažžemo - da imamo nezavisno, efikasno i odgovorno sudstvo, u koje poverenje imaju građani i privreda, poručila je danas premijerka Ana Brnabić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.