Britanska zvaničnica boravila u Skoplju

Izvor: RTS, 05.Maj.2017, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanska zvaničnica boravila u Skoplju

U poseti Skoplju boravila je Karen Pirs, politička direktorka Ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije, koja se sastala s novoizabranim predsednikom Sobranja Makedonije Taljatom Džaferijem i sa liderima parlamentarnih stranaka.
"Britanija je ovde da podrži razvoj demokratije i pristupanje zemlje EU i NATO, a ne da kaže ko treba da formira vladu u Makedoniji", rekla je Pirs u Skoplju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Ona je razgovarala sa Džaferijem kojem je čestitala na izboru za predsednika parlamenta i poželela mu uspeh na novoj dužnosti, saopšteno je iz njegovog kabineta.
Džaferi je, kako se navodi, izrazio uverenje da će proces mirnog prenosa vlasti biti uskoro završen.
Pirs se sastala i sa liderima SDSM Zoranom Zaevom, DUI Alijem Ahmetijem, BESA Bilalom Kasamijem, Alijanse za Albance Veselom Memedijem, prenosi MIA.
Ona je razgovarala i sa liderom VMRO-DPMNE Nikolom Gruevskim i njegovim saradnicima koji su joj preneli da je neprihvatljivo političko nasilje kakvo je promovisala partija SDSM ilegalnim izborom Taqata Džaferija za predsednika Sobranja, saopštila je VMRO-DPMNE.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   NATO

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Britanska zvaničnica razgovarala sa Džaferijem u Skoplju

Izvor: Blic, 05.Maj.2017

U poseti Skoplju danas je boravila Karen Pirs, politička direktorka Ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije, koja se sastala s novoizabranim predsednikom Sobranja Makedonije Taljatom Džaferijem i sa liderima parlamentarnih stranaka...- Britanija je ovde da podrži razvoj demokratije i pristupanje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.