Britanska poruka EU: Izlazimo u oktobru, sa ili bez dogovora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2019, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanska poruka EU: Izlazimo u oktobru, sa ili bez dogovora

Savetnik britanskog premijera Borisa Džonsona u Briselu, Dejvid Frost, saopštiće danas ključnim evropskim zvaničnicima da Britanija napušta Evropsku uniju 31. oktobra pod "bilo kakvim okolnostima", saopštio je portparol britanske vlade.

"Energično ćemo raditi da postignemo dogovor, ali 'bekstop' mora da se izbaci. Ukoliko ne postignemo dogovor, onda ćemo napustiti EU bez sporazuma", izjavio je portparol britanske vlade, prenosi Rojters.

Džonson je ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izjavio da EU mora da odustane od tzv. "bekstopa", odnosno zaštitnog mehanizma koji bi značio da Severna Irska ostaje u carinskoj uniji sa Britanijom, ako se ne pronađu druga rešenja.

Džonson smatra da je "bekstop" nedemokratski i da se od njega mora odustati ukoliko Evropska unija želi da se postigne dogovor o Bregzitu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Britanija EU: Izlazimo u OKTOBRU, sa ili bez dogovora

Izvor: Mondo, 31.Jul.2019

Savetnik britanskog premijera Borisa Džonsona u Briselu, Dejvid Frost, saopštiće danas ključnim evropskim zvaničnicima da Britanija napušta Evropsku uniju 31. oktobra pod "bilo kakvim okolnostima"...Foto: Tanjug/Adrian Dennis/Pool Photo via AP..To je saopštio portparol britanske vlade..."Energično...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.