Brisel: Počeo trojni sastanak

Izvor: Blic, 27.Avg.2013, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brisel: Počeo trojni sastanak

U Briselu je počeo sastanak visoke predstavnice Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton sa premijerima Srbije Ivice Dačića i Kosova Hašima Tačija, objavila je na Tviter nalogu portparolka visoke predstavnice EU Maja Kocijančič.

Glavne teme razgovora biće, kako su ranije potvrdili agenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Beta diplomatski izvori u Briselu, lokalni izbori na Kosovu, zakazani za 3. novembar, i preostala pitanja vezana za telekomunikacije i energetiku.

Dve strane još nisu postigle sporazum o telekomunikacijama i energetici, a Beograd navodi i da su sporna obeležja Kosova na glasačkom materijalu za novembarske lokalne izbore.

Premijer Dačić nedavno je rekao da Srbi neće izaći na izbore ukoliko na glasačkom listiću budu oznake kosovske državnosti.

Stav Beograda je da su ti izbori statusno neutralni i da stoga na glasačkim listićima ne sme biti mesta za oznake kosovske republike, dok Priština tvrdi da o tome može da odlučuje isključivo kosovska Centralna izborna komisija.

Dačić je ranije izjavio da Srbi neće izaći na izbore ukoliko na listićima budu kosovski državni simboli.

Dačić i Tači će sem toga razgovarati o dosad nerešenim pitanjima iz oblasti pravosuđa i policije.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.