Izvor: RTS, 01.Dec.2021, 14:15

Borelj: Dijalog Beograda i Prištine jedini način za stabilizaciju

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove Žozep Borelj izjavio je da i dalje postoji potreba da Beograd i Priština obnove dijalog, jer nema drugog načina za stabilizaciju situacije.
"Situacija se nedavno smirila, ali i dalje postoji potreba da se vrate dijalogu i da se obnovi dijalog jer nema drugog nacina za stabilizaciju situacije", izjavio je Borelj po dolasku na drugi dan sastanka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << NATO saveznika u Rigi, na kojem će se razgovarati o situaciji na Zapadnom Balkanu.
Naglasio je da Zapadni Balkan ostaje strateški region za Evropsku uniju.
"Tri države Zapadnog Balkana su ujedno i države članice NATO saveza i imamo snažne veze s njima. Iz sigurnosnih razloga, stabilnost Zapadnog Balkana je takođe važna", izjavio je Borelj.
Naglasio je, međutim, da posebno zabrinjava stanje u Bosni i Hercegovini.
"Moram da izrazim zabrinutost zbog stanja u BiH, gde su prisutne tenzije i pokušaji da se poništi 26 godina mira i stabilnosti. Ostajemo posvećeni Bosni i Hercegovini kao jedinstvenoj državi i pozivamo sve da sačuvaju jedinstvo", poručio je Borelj.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU NA BALKAN GLEDA JAKO NEGATIVNO: Visoki predstavnik Borelj zabrinut situacijom u BiH - i vrši se pritisak na Beograd i Prištinu

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2021

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove Žozep Borelj je izjavio danas da i dalje postoji potreba da Beograd i Priština obnove dijalog, jer nema drugog načina za stabilizaciju situacije...- Situacija se nedavno smirila, ali i dalje postoji potreba da se vrate dijalogu i da se obnovi dijalog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.