Borelj: Bez dogovora Kosova i Srbije u Briselu

Izvor: VOA, 27.Okt.2023, 02:22

Borelj: Bez dogovora Kosova i Srbije u Briselu

Briselski odvojeni razgovori premijera Kosova Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandar Vučić sa liderima država Evropske unije završeni su bez učinka. Žozep Borelj, visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost, saopštio je da dogovor nije bio moguć pošto su, kako je ukazao, preduslovi jedne strane bili neprihvatljivi za drugu. On je potvrdio da se u Briselu, između ostalog, razgovaralo o novom predlogu statuta Zajednice opština sa srpskom većinom na Kosovu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borel: Ni Beograd ni Priština nisu prihvatili predlog EU, imaju uslove neprihvatljive drugoj strani

Izvor: Radio 021, 27.Okt.2023

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel izjavio je da su i Beograd i Priština odbili predlog za osnovanje Zajednice srpskih opština, koji im je ponudila Evropska unija.

Nastavak na Radio 021...

Borel: Bez dogovora lidera Srbije i Kosova, preduslovi svake strane za drugu bili neprihvatljivi

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Okt.2023

Šef evropske diplomatije Žozep Borel izjavio je da dogovor lidera Srbije i Kosova nije bio moguć zbog preduslova svake od strana koji su za drugu bili neprihvatljivi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.