Borel: Dijalog Beograda i Prištine jedino rešenje, početi što pre

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Feb.2020, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borel: Dijalog Beograda i Prištine jedino rešenje, početi što pre

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel izjavio je u Minhenu da je dijalog između Beograda i Prištine jedino rešenje i da pregovori treba da počnu što pre.

"Dijalog Beograda i Prištine je jedino rešenje. Potrebna je deeskalacija jer u protivnom razgovori neće biti mogući.

Pregovori treba da počnu što pre, takođe i za napredovanje na evropskom putu. Potrebna je evropska perspektiva za region u celini", napisao je Borel na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Tviteru.

On je, uz postavljenih nekoliko fotografija, naveo da je juče na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji učestvovao na okruglom stolu o Zapadnom Balkanu i proširenju, na kojem su, napominje, bili predstavnici zapadnobalkanske šestorke.

Borel je naglasio da je cilj nove metodologije EU da se proces proširenja učini kredibilnijim, dinamičnijim i predvidljivijim.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Dijalog između Beograda i Prištine je jedino rešenje"

Izvor: B92, 15.Feb.2020

Žozep Borel izjavio je u Minhenu da je dijalog između Beograda i Prištine jedino rešenje i da pregovori treba da počnu što pre..."Dijalog Beograda i Prištine je jedino rešenje. Potrebna je deeskalacija jer u protivnom razgovori neće biti mogući. Pregovori treba da počnu što pre, takođe i...

Nastavak na B92...

Borelj: Dijalog Beograda i Prištine jedino rešenje, početi što pre

Izvor: RTS, 15.Feb.2020

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izjavio je u Minhenu da je dijalog između Beograda i Prištine jedino rešenje i da pregovori treba da počnu što pre. . "Dijalog Beograda i Prištine je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.