"Dijalog između Beograda i Prištine je jedino rešenje"

Žozep Borel izjavio je u Minhenu da je dijalog između Beograda i Prištine jedino rešenje i da pregovori treba da počnu što pre.

Izvor: Tanjug

Subota, 15.02.2020.

09:34

EPA/Carlos Alvarez

"Dijalog Beograda i Prištine je jedino rešenje. Potrebna je deeskalacija jer u protivnom razgovori neće biti mogući. Pregovori treba da počnu što pre, takođe i za napredovanje na evropskom putu. Potrebna je evropska perspektiva za region u celini", napisao je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost

On je, uz postavljenih nekoliko fotografija, naveo da je juče na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji učestvovao na okruglom stolu o Zapadnom Balkanu i proširenju, na kojem su, napominje, bili predstavnici zapadnobalkanske šestorke.

Borel je naglasio da je cilj nove metodologije EU da se proces proširenja učini kredbilnijim, dinamičnijim i predvidljivijim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: