Blumberg: Pooštravanje sankcija bi gurnulo Rusiju u recesiju

Izvor: Blic, 25.Mar.2014, 00:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blumberg: Pooštravanje sankcija bi gurnulo Rusiju u recesiju

U slučaju pooštravanja ekonomskih sankcija SAD i Evropske unije prema Rusiji zbog krize u Ukrajini, Rusija bi mogla skliznuti u recesiju, izvestila je danas američka agencija Blumberg.

U ocenama ruskih banaka, među kojima je i državna finansijska grupacija "VTB kepital", navodi se da će deveta najveća privreda na svetu zabeležiti negativan privredni rast bar u dva uzastopna kvartala, pošto su ekonomske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sankcije koje su uvedene Rusiji zbog pripajanja Krima uzdrmale tržišta, ograničile investicije i poskupele troškove zaduživanja, preneo je Blumberg.

Nakon što su se stanovnici Krima, koji je 60 godina bio u sastavu Ukrajine, na referendumu izjasnili za pripajanje Rusiji, popularnost ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je potpisao sporazum o ulaskui tog poluostrva u sastav Ruske Federacije, porasla je na najviši nivo za poslednjih pet godina.

"Uprkos tome, cena ovakve odluke tek počinje da izlazi na površinu", izjavio je predstavnik rumunske vlade za diplomatiju i ekonomske projekte, Mirsea Geoana, navodeći da "ruski berzanski indeksi od početka ove godine beleže najlošije rezultate".

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.