Izvor: Danas, 08.Feb.2023, 22:03

Bisljimi: EU ima primedbe na dva od šest Kurtijevih uslova za formiranje ZSO

Zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi rekao je danas da je Evropska unija imala primedbe na dva od šest uslova koje je za formiranje Zajednice srpskih opština izneo premijer Aljbin Kurti, ali nije rekao na koje se uslove odnose ti komentari. Bisljimi je naveo da bi to trebalo da kaže predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak, prenosi Gazeta ekspres.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Ambasada Nemačke na Kosovu: Ne podržavamo Kurtijeve uslove ze ZSO

Izvor: Blic, 09.Feb.2023, 09:20

Uslovi za osnivanje Zajednice srpskih opština koje je izneo kosovski premijer Aljbin Kurti nisu naišli na podršku Nemaca, i dok ih američka ambasada ne komentariše, a izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak odbija da javno iznese stav Unije, Ambasada Nemačke u Prištini je jasno poručila da ne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.