BORELJ RAZGOVARAO SA STOLTENBERGOM: Priština ne sme da preduzima jednostrane, destabilizujuće korake

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2023, 19:40

BORELJ RAZGOVARAO SA STOLTENBERGOM: Priština ne sme da "preduzima jednostrane, destabilizujuće korake"

Situacija na severu naše južne pokrajine se sve više zahuktava, a Priština bi morala da prestane sa dolivanjem ulja na vatru.

ŠEF diplomatije Evropske unije Žozep Borelj saopštio je da je razgovarao sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom i da su se obojica složila da Priština mora da deeskalira situaciju.

- Razgovarao sam sa generalnim sekretarom Stoltenbergom o situaciji na severu Kosova. Složili smo se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da Priština mora da deeskalira situaciju i da ne preduzima jednostrane, destabilizujuće korake. Zahvalni smo za kontinuiranu, dobru koordinaciju između Euleksa i Kfora u očuvanju bezbednog i sigurnog okruženja - istakao je Borelj na Tviteru.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   NATO,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borelj razgovarao sa Stoltenbergom: "Priština mora da DEESKALIRA situaciju"

Izvor: Blic, 28.Maj.2023

Šef diplomatije Evropske unije Đuzep Borelj saopštio je da je razgovarao sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom i da su se obojica složila da Priština mora da deeskalira situaciju.

Nastavak na Blic...

Varhelji: Priština da ne preduzima jednostrane, destabilizujuće korake

Izvor: Blic, 28.Maj.2023

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji poručio je večeras da da Priština mora da deeskalira situaciju i ne preduzima jednostrane, destabilizujuće korake.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.