Antić: Zagađenje u termosektoru manje od mnogih zemalja EU

Izvor: Blic, 21.Mar.2016, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić: Zagađenje u termosektoru manje od mnogih zemalja EU

Srbija je, po nivou zagađenja u termosektoru, bolja od mnogih država članica Evropske unije, izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, koji je poručio da toplane u Srbiji, primenom novih tehnologija, nastoje da emisiju svih zagadjenja svedu na svetski standard.

Antić je, posle učestvovanja u akciji sadnje stabala u Bajfordovu šumu na Banjici, rekao da je Srbija, u odnosu Poljsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Nemačku, u mnogo boljoj situaciji kada je reč o nivou zagadjenja u termosektoru.

Prema njegovim rečima naša država je u potpunosti prevela zakonodavstvo Evropske unije u svoj zakonodavni okvir.

On je dodao postpuanje po direktivi o velikim ložištima spada u deo obaveza koje ima resorno ministarstvo.

- U odnosu na to već smo izvršili revitalizaciju filtera u svim našim velikim termopostrojenjima. U 13 postrojenja smo ugradili nove elektro-filtere, a u 14. to završavamo ove godine - rekao je Antić ističući da su time eliminisana praškasta zagadjenja iz termopostrojenja.

Antić je istakao i da je resorno ministarstvo u ekološke projekte do sada uložilo više od 200 miliona evra i da u narednih pet-šet godina "preostaje posla za još nekih 700-800 miliona evra".

Kako je dodao, Grad Beograd, Beogradske toplane, kao i sve toplane u Srbiji čine maksimalne napore da primenom novih tehnologija, odnosno razvitkom mreže, gašenjem ložišta i prelaskom svih ložišta na prirodni gas, emisije svih zagadjenja svede na svetske standarde.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.