Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Dec.2022, 16:03

Akcioni plan EU za Balkan o migracijama: Broj nelegalnih dolazaka se utrostručio

Evropska komisija je pred sutrašnji samit EU i Zapadni Balkan predstavila Akcioni plan za Zapadni Balkan čiji cilj je da se osnaži saradnja po pitanju migracija i upravljanja granicama sa partnerima na Zapadnom Balkanu u svetlu njihovog jedinstvenog statusa koji se tiče perspektive članstva u EU i njihovih stalnih napora da se usaglase sa propisima EU, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Rama: Samitom u Tirani EU pokazuje pojačan geostrateški interes na Zapadnom Balkanu

Izvor: Danas, 05.Dec.2022

Premijer Albanije Edi Rama rekao je danas da samit Zapadni Balkan - Evropska unija, zakazan za sutra u Tirani, demonstrira pojačan geostrateški interes EU u tom regionu tokom rata Rusije protiv Ukrajine, i ukazao da Unija naročito mora da radi "blisko sa Srbijom" koja se još nije pridružila sankcijama...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.