ALARM: Đaci u CG koriste TEŠKE DROGE više od proseka EU!

Izvor: Mondo, 04.Jul.2019, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALARM: Đaci u CG koriste TEŠKE DROGE više od proseka EU!

Učenici u Crnoj Gori alkohol koriste značajno manje od proseka država EU, ali zato više konzumiraju teške droge, pokazalo je istraživanje Ombudsmana “Deca i bolesti zavisnosti u Crnoj Gori”

Zamjenica Zaštitnika za prava dece, mladih i socijalno staranje, Snežana Mijušković, rekla je da zavisnost može imati puno lica – droga, alkohol, duvan, igre na sreću, ljekovi, hrana, internet, kupovina >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i da može pogoditi svakoga.

“Zavisnost je bolest i mora se lečiti kao i svaka druga”, kazala je Mijušković na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljeno istraživanje.

Kako je navela, istraživanje je pokazalo da je učestalost korišćenja cigareta i marihuane kod mladih u Crnoj Gori na nivou proseka njihovih vršnjaka u zemljama EU.

"Alkohol značajno ređe koriste, dok u većoj meri koriste teške droge u odnosu na prosek EU zemalja”, rekla je Mijušković.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.