AKO TO NE UČINITE, BIĆE OZBILJNIH POSLEDICA U ODNOSIMA SA EU Borelj izneo TRI zahteva, Kurti u nebranom grožđu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jun.2023, 23:28

"AKO TO NE UČINITE, BIĆE OZBILJNIH POSLEDICA U ODNOSIMA SA EU" Borelj izneo TRI zahteva, Kurti u nebranom grožđu!

Lideri Francuske i Nemačke preneli su zahteve za smirivanje situacije na severu Kosova

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj poručio je večeras da su u razgovorima sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednicom tzv. Kosova Vjosom Osmani izneta tri zahteva - novi izbori na severu, obezbeđivanje učešća Srba na njima i započinjanje rada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na uspostavljanju Zajednice opština sa srpskom većinom, navodeći da će u suprotnom to imati ozbiljne posledice po odnose sa Unijom.

- Sedeo sam sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, razgovarao sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani o opasnoj situaciji na Kosovu. Sa Emanuelom Makronom i Oloafom Šolcom, zajedno smo se sastali sa predsednikom Vučićem i predsednicom Osmani - napisao je Borelj na Tviteru. Takođe, naveo je da su izneta tri jasna zahteva.

- Sada novi lokalni izbori, obezbeđivanje učešća kosovskih Srba na njima i započinjanje rada na uspostavljanju Zajednice opština sa srpskom većinom u dijalogu uz podršku EU. Ako to ne učinite, to će imati ozbiljne posledice po naše odnose - istakao je Borelj.

Medijima su prethodno predsednik Francuske Emanuel Makron i nemački kancelar Olaf Šolc preneli da su kao zahteve za smirivanje situcije na Kosovu izneli nove izbore na severu i formiranje ZSO.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.