Srpska lista osudila provokaciju gradonačelnika Južne Mitrovice

Izvor: RTS, 18.Feb.2019, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska lista osudila provokaciju gradonačelnika Južne Mitrovice

Srpska lista najoštrije je osudila provokaciju gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija koji je prilikom posete selu Šaljska Bistrica, u opštini Leposavić, najavio aneksiju sela sa severa Kosova i Metohije, dodajući da to izaziva zabrinutost građana.
U saopštenju Srpske liste, koje je potpisao predsednik opštine Leposavić Zoran Todić, istaknuto je da se pokušaji da se podignu tenzije i time >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ugrozi mir ne smeju tolerisati, a međunarodne snage Kfora i Euleksa takve pretnje moraju jasno osuditi čime će poslati jasnu poruku da jednostrani potezi neće i ne smeju biti način za rešavanje problema.
"Srpski narod i mi kao njihovi predstavnici želimo da se kroz dijalog i dogovor dođe do rešenja koji će značiti mir i bolji život svih građana, ali ovakve pretnje i provokacije uzimamo vrlo ozbiljno, uz poziv našim građanima da ostanu uzdržani i ne reaguju na njih", dodaje se u saopštenju.
Jasna namera Albanaca da sa pregovora rešavanje otvorenih pitanja prenesu na ulice i sela severa Kosova i Metohije neće proći, naglašava se u saopštenju i dodaje da je "srpski narod svoj na svome i u prethodne dve decenije je pokazao da nema nameru da bilo kome preti, niti da uzmiče".
"Nakon najave da će anektirati severnu Kosovsku Mitrovicu očigledno je da su Bahtiriju porasli apetiti, pa ima teritorijalne pretenzije i na druge opštine na severu Kosova i Metohije, ali o svojim planovima može samo da sanja. Pozivam ga da se ne igra. Ni izjavama, ni snovima. Da mu ne bi prerasli u košmar", zaključuje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Bahtiri u opštini Leposavić najavio ujedinjenje, Todić to nazvao provokacijom

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Feb.2019

Predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić ocenio je danas da je izjava o ujedinjenju, koju je dao gradonačelnik južne Mitrovice Agim Bahtiri, provokacija i dodao da to izaziva zabrinutost građana, zbog čega je tu izjavu osudio u ime Srpske liste i "srpskog naroda"...U saopštenju,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.