Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Feb.2019, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bahtiri u opštini Leposavić najavio ujedinjenje, Todić to nazvao provokacijom

Predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić ocenio je danas da je izjava o ujedinjenju, koju je dao gradonačelnik južne Mitrovice Agim Bahtiri, provokacija i dodao da to izaziva zabrinutost građana, zbog čega je tu izjavu osudio u ime Srpske liste i "srpskog naroda".

U saopštenju, Todić je naveo da se pokušaji podizanja tenzija i ugrožavanja mira ne smeju tolerisati, a međunarodne snage - Кfor i >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Euleks takve pretnje moraju jasno osuditi, čime će poslati jasnu poruku da jednostrani potezi neće i ne smeju biti način za rešavanje problema.

"Srpski narod, i mi kao njihovi predstavnici, želimo da se kroz dijalog i dogovor dođe do rešenja koji će značiti mir i bolji život svih građana, ali ovakve pretnje i provokacije uzimamo vrlo ozbiljno, uz poziv našim građanima da ostanu uzdržani i ne reaguju. Jasna namera Albanaca da sa pregovora rešavanje otvorenih pitanja prenesu na ulice i sela severa Кosova i Metohije neće proći. Srpski narod je svoj na svome i u prethodne dve decenije je pokazao da nema nameru da bilo kome preti, niti da uzmiče", naveo je on.

Todić je dodao da su, posle najave da će anektirati severni deo Kosovske Mitrovice, Bahtiriju porasli apetiti i sada ima teritorijalne pretenzije i na druge opštine na severu Kosova.

"O svojim planovima može samo da sanja. Pozivam ga da se ne igra. Ni izjavama, ni snovima. Da mu ne bi prerasli u košmar", naveo je Todić.

Gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri juče je posetio tri sela u opštini Leposavić i u selu Šaljska Bistrica, gde žive Albanci, na grob Kadrija Bistrice postavio zastave Kosova i Albanije.

Najavio je ujedinjenje Mitrovice do mesta Košutovo, Bistrica i Ceraja u opštini Leposavić i istakao da će se to desiti ove godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.