Saradnici Tačija trgovali organima?

Izvor: B92, 07.Maj.2013, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnici Tačija trgovali organima?

Priština -- Bivši kosovski ministar zdravlja Aljuš Gaši i savetnik premijera Šaip Muja nalaze se među 8 osumnjičenih u novoj istrazi Euleksa u slučaju trgovine organima.

Kako su preneli lokalni mediji, pozivajući se na neimenovane izvore u EU kancelariji tužioca, Gaši i Muja su na listi osumnjičenih, a "optužnica se očekuje veoma brzo".

Oni su osumnjičeni da su iskoristili svoj politički uticaj i bliskost sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da bi zataškali slučajeve 30 ilegalnih transplatacija bubrega u prištinskoj klinici Medikus tokom 2008. godine.

Donatori organa bili su regrutovani iz siromašnih istočnoevropskih i centralnoazijskih država kojima je obećavano da će za izvađeni organ dobiti oko 15.000 evra, dok su primaoci organa, uglavnom iz Izraela, plaćali po 100.000 evra za organ.

Krajem prošlog meseca pet osoba je osuđeno za ilegalnu trgovinu organima u klinici Medikus, a najduža zatvorska kazna u trajanju od osam godina izrečena je lekaru urologu Luftiju Dervišu.
Pogledaj vesti o: Eulex,   Evropska Unija,   Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MEDIKUS 2: Tačijevi saradnici osumnjičeni za trgovinu organima

Izvor: Kurir, 07.Maj.2013

Aljuš Gaši i savetnik premijera Šaip Muja nalaze se na listi osumnjičenih da su zataškali slučajeve 30 ilegalnih transplatacija bubrega u prištinskoj klinici Medikus tokom 2008. godine..PRIŠTINA - Bivši kosovski ministar zdravlja Aljuš Gaši i savetnik premijera Šaip Muja nalaze se među osmoro...

Nastavak na Kurir...

Euleks istražuje Tačijeve saradnike

Izvor: Akter, 07.Maj.2013

Bivši kosovski ministar zdravlja Aljuš Gaši i savetnik premijera Šaip Muja nalaze se među osmoro osumnjičenih u novoj istrazi Euleksa u slučaju ilegalne trgovine ljudskim organima

Nastavak na Akter...

Istraga protiv Tačijevih saradnika zbog trgovine organima

Izvor: Telegraf.rs, 07.Maj.2013

Bivši kosovski ministar zdravlja Aljuš Gaši i savetnik premijera Šaip Muja osumnjičeni da su iskoristili svoj politički uticaj da bi zataškali slučajeve 30 ilegalnih transplatacija bubrega u prištinskoj klinici "Medikus"

Nastavak na Telegraf.rs...

Saradnici Hašima Tačija trgovali ljudskim organima?

Izvor: Danas, 07.Maj.2013

Bivši kosovski ministar zdravlja Aljuš Gaši i savetnik premijera Šaip Muja nalaze se u grupi osmorice osumnjičenih u novoj istrazi Euleksa u slučaju trgovine organima, pišu prištinski mediji. Kako navode, pozivajući se na neimenovane izvore u EU kancelariji tužioca, Gaši i Muja su na listi...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.