Euleks: Istraga o zločinama na Kosovu i Metohiji na lokalnim vlastima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2022, 18:52

Euleks: Istraga o zločinama na Kosovu i Metohiji na lokalnim vlastima

Misija EU na Kosovu navela je danas da bi novu istragu u vezi bombaškog napada na autobus "Niš-ekspresa" 2001. godine kada je poginulo 12 Srba, a ranjeno 43, ali i drugih napada na Srbe, poput ubistva žetelaca u Starom Gracku i ubistva dece u Goraždevcu, mogle da pokrenu samo lokalne kosovske vlasti.

U odgovoru na pitanje Kosovo onlajna da li bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Euleks mogao ponovo da otvori istragu oko napada u Livadicama u slučaju pojavljivanja novih dokaza, iz te Misije su naveli da su u junu 2018. godine okončane funkcije izvršnog pravosuđa Misije EU za vladavinu prava na Kosovu (Euleks)".

"Tačnije, Euleks je predao 495 policijskih dosijea o organizovanom kriminalu, 434 policijskih dosijea ratnih zločina, spise predmeta nestalih lica, sudske spise kojima upravlja samo Euleks i više od 1.400 tužilackih dosijea", navodi se u odgovoru.

Kako su istakli, nakon završetka procesa primopredaje, relevantne kosovske vlasti sada imaju "punu odgovornost za spise predmeta i povezane dokaze koje je predao Euleks".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.