POZNATI SVI FINALISTI: Evo protiv KOGA će se Nevena Božović boriti za pobedu na Evroviziji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2019, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POZNATI SVI FINALISTI: Evo protiv KOGA će se Nevena Božović boriti za pobedu na Evroviziji!

Gotovo je drugo polufinalno veče u Tel Avivu.

Gotovo je i drugo polufinalno veče na 64. "Evrosongu" koje se ove godine odigrava u izraelskoj prestonici Tel Avivu. Popunjeno je još 10 mesta za finale koje je zakazano za subotu.

Nastupili su predstavnici Jermenije, Irske, Moldavije, Švajcarske, Letonije, Rumunije, Danske, Švedske, Austrije, Hrvatske (pobednik Pinkovih zvezdica, Roko Blaževič), Malte, Litvanije, Rusije, Albanije, Norveške, Holandije, Severne Makedonije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i Azerbejdžana.

Osim gledaoca iz zemalja čiji predstavnici su se večeras borili za nastavak takmičenja, pravo glasa imali su i gledaoci iz Nemačke, Italije i Velike Britanije, to jest članica Velike petorke.

Here's a recap of all of tonight's 18 second Semi-Final participants!

Who will you be voting for?#DareToDream #Eurovision pic.twitter.com/h4C9K4MBjm

— Eurovision (@Eurovision) May 16, 2019

U finale su na kraju prošli: Makedonija, Holandija, Albanija, Švedska, Rusija, Azerbejdžan, Danska, Norveška, Švajcarska i Malta.

Dva dana ranije, tokom prvog polufinala "Evrosonga", za učešće u finalu, osim Nevene Božović, izborili su se predstavnici Grčke, Belorusije, Kipra, Estonije, Češke, Australije, Islanda, San Marina i Slovenije.

Ovogodišnji, 64. "Evrosong" održava se pod sloganom "Usudi se da sanjaš" (Dare to Dream).

🇲🇰 A performance to be Proud of - great job @TamaraTodevska!#DareToDream #Eurovision #MKD pic.twitter.com/iWmQ62VsfV

— Eurovision (@Eurovision) May 16, 2019

Za muzički tron Evrope ukupno su se takmičili predstavnici 41 zemlje. Obe polufinačne večeri daju po deset finalista kojima se u završnici takmičenja, u subotu, pridružuju predstavnici zemalja Velike petorke – Francuske, Nemačke, Italije, Španije i Velike Britanije i zemlje-domaćina, prošlogodišnjeg pobednika – Izraela.

Spektakularno finale izbora za "Pesmu Evrovizije", tokom kojeg će, u revijalnom delu, nastupiti velika svetska zvezda Madona, zakazano je za 18. maj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.