Novi nacionalni rekord: Velimir Stjepanović prvak Evrope

Izvor: Svet, 18.Avg.2014, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi nacionalni rekord: Velimir Stjepanović prvak Evrope

Srpski plivač Velimir Stjepanović osvojio je zlato na Evropskom prvenstvu u Briselu u trci na 400 metara slobodno.
On je tu deonicu prešao u vremenu 3:45.66 minuta, što je novi nacionalni rekord.
Drugo mesto osvojio je Italijan Andrea Darigo sa vremenom 2:46,91, a treće mesto zauzeo je Džej Leliot iz Velike Britanije sa 3:47.50 minuta.
Ivan Lenđer nije uspeo da se plasira u finale >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << na 50 metara delfin stilom. On je svoju polufinalnu trku isplivao za 23.68 sekundi, zauzeo peto mesto i tako ostvario svoj najbolji rezultat u sezoni. Finale mu je izmaklo za osam stotinki, pa je polufinale završio na devetoj poziciji.
Najbrže vreme imao je Ukrajinac Andrij Govorov, 23.04 sekunde, a u Lenđerovoj grupi najbolji je bio Floren Manudou iz Francuske, sa vremenom 23.23 sekunde.
Kvalifikacije danas nisu prošli Katarina Simonović na 50 metara delfin koja je bila pretposlednja, Petar Petrović je na 100 metara leđno zauzeo 29. mesto, Čaba Silađi je na 100 metara prsno bio 20, a Andrea Basaraba je na 200 metara leđno zauzela poslednje, 25. mesto.
Izvor: 021.rs
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Zlato za Velimira Stjepanovića

Izvor: NTV.rs, 18.Avg.2014

Velimir Stjepanović osvojio je zlato u trci na 400 metara slobodno, na Evropskom prvenstvu u plivanju, koje se održava u Berlinu. On je tu deonicu prešao u vremenu 3:45.66 minuta, što je za više od dve i po sekunde bolje od dosadašnjeg rekorda Srbije. . Stjepanaović je hrabro počeo finalnu trku...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.