Izvor: Blic, 03.Avg.2009, 06:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kusta i Nele svirali na stolovima

Grupa „No Smoking Orchestra” koju predvode Emir Kusturica i Nele Karajlić održala je zaista interesantan koncert u italijanskom gradu Prato. Pošto u Centru savremene umetnosti gde su nastupali nije bila postavljena klasična bina, članovi benda su pevali i svirali na stolovima.



Nakon što su Emir i Nele videli da njihova standardna scenografija neće moći da stane u manji prostor Centra za savremenu umetnost u Pratu, odlučili su se da naprave >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tipičan „nju primitivs” art performans. Svi do jednog popeli su se na drvene stolove, kao da se radilo o nekakvoj kafani iz Srbije, i napravili neverovatnu svirku. Publika je bila oduševljena, tako da su mnogi prihvatili njihovu igru i popeli se na stolove kako bi plesali.

- Evo, upravo se čekiram za avion koji poleće za Tunis gde imamo sledeći nastup. U Pratu je zaista bilo mnogo zabavno, popeli smo se na stolove i davali instrumente posetiocima koncerta. Sve je izgledalo kao neki moderni art performans. Vraćamo se u Srbiju za neki dan na zasluženi odmor - rekao nam je kratko Nele Karajlić, pevač benda.

Posle koncerta u Tunisu sledi manji odmor, krajem avgusta, 28. i 29, nastupiće u portugalskim gradovima Krato i Faro, a potom ponovo kreću na turneju po Italiji, Francuskoj i Rusiji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.