Izložba povodom 10 godina No Smoking  Orkestra

Izvor: S media, 16.Feb.2011, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba povodom 10 godina ''No Smoking Orkestra"

Povodom deset godina popularnog benda "No Smoking O r c h e s t r a" u galeriji Ozon 21. februara biće otvorena izložba fotografija Dragana Teodorovića i predstavljena foto monografija ''Emir Kusturica & The No Smoking O r c h e s t r a", najavljeno je danas iz te galerije.

Teodorović, zvani Zeko, koji sa Neletom Karajlićem i Kusturicom radi još od 1985. godine, snimio je dogadjaje sa mnogobrojnih koncerata ovog benda širom sveta.

Doajen >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << rok kritike Petar Popović ističe da ova foto monografija pruža impresivan dokument o gradovima, zemljama i kontinentima gde se ne samo raznosila i širila "infekcija" njihove muzike, već gde je svet dobijao dodatnu mogućnost otkrivanja umetničke duše Kusturice i njegovog najbližeg okruženja.

Prema oceni Popovića, "The No Smoking O r c h e s t r a" jesu bitna pojava antiglobalističkog muzičkog pokreta, a svojevrstan je paradoks da su poznatiji i priznatiji u svetu nego u svojoj zemlji.

"Njihovih prvih deset godina sa 'unza unza' raspojasanim zvukom, raspamećena 'balkanska verzija rumbe', koja nekim čudesnim vezama spaja rok iskustvo, ciganski štimung i šumadijsku dvojku sa širim umetničkim konceptima 20. veka, dokazuje da u vremenu sve većih nerazumevanja postoji plesna muzika sa neodoljivim sadržajima protiv koje nema odbrane", zaključuje Popović.

Izložba u galeriji "Ozon" biće otvorena do 26. februara.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Deset godina benda The No Smoking Orchestra

Izvor: Story, 17.Feb.2011, 18:33

Kroz izložbu u galeriji O3ONE od 21. februara biće predstavljen desetogodišnji rad benda The No Smoking Orchestra, a tim povodom biće promovisana i foto monografija Dragana Teodorovića Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra..foto: Dragan Teodorović Zeko

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.