Zamenjeno 2.000 pragova - brzina sa 30 na 50 km/h

Izvor: B92, 24.Nov.2017, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zamenjeno 2.000 pragova - brzina sa 30 na 50 km/h

Beograd -- Infrastruktura železnice Srbije popravila je 20 kilometara pruge na deonici Beograd ranžirna (Makiš) - Ostružnica - Surčin – Batajnica u prethodna dva meseca.

Do stupanja na snagu novog železničkog reda vožnje 10. decembra, biće završen remont svih 26 kilometara pruge između Makiša i Batajnice, navodi se u saopštenju tog preduzeća.

Na taj način, Infrastruktura železnice Srbije omogućiće nesmetano odvijanje radova na modernizaciji deonice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Beograd Centar - Stara Pazova, čiji se početak uskoro očekuje, kao prvoj fazi izgradnje pruge za velike brzine između Beograda i Budimpešte.

Tokom radova na modernizaciji pruge Beograd Centar - Stara Pazova, celokupan teretni železnički saobraćaj biće preusmeren na izuzetno bitnu deonicu između Makiša i Batajnice, kao alternativni pravac.

Radnici Infrastrukture železnice Srbije do sada su sanirali gornji stroj i zamenili preko dve hiljade pragova između Makiša i Batajnice, a najobimniji radovi urađeni su na deonici Ostružnica - Surčin, kao i u samoj železničkoj stanici Surčin.

Preostalo je da se u narednih petnaestak dana zameni još oko hiljadu pragova i obavi mašinsko regulisanje koloseka, pa da ova obilazna pruga bude u potpunosti osposobljena da primi celokupan železnički robni transport koji će uskoro biti preusmeren na Makiš i Batajnicu.

Završetkom sanacije deonice Makiš - Batajnica, biće poboljšane tehničke karakteristike ove pruge i njena propusna moć, a brzina teretnih železničkih kompozicija biće povećana sa 30 na 50 kilometara na sat.

Remont pruge Makiš - Batajnica radi se od kolosečnog materijala pridobijenog modernizacijom deonica na Koridoru 10 i barskoj pruzi, navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.