Srbija

Petak, 24.11.2017.

13:44

Zamenjeno 2.000 pragova - brzina sa 30 na 50 km/h

Infrastruktura železnice Srbije popravila je 20 kilometara pruge na deonici Beograd ranžirna (Makiš) - Ostružnica - Surčin – Batajnica u prethodna dva meseca.

Izvor: Tanjug

Zamenjeno 2.000 pragova - brzina sa 30 na 50 km/h
Foto: Thinkstock

Do stupanja na snagu novog železničkog reda vožnje 10. decembra, biće završen remont svih 26 kilometara pruge između Makiša i Batajnice, navodi se u saopštenju tog preduzeća.

Na taj način, Infrastruktura železnice Srbije omogućiće nesmetano odvijanje radova na modernizaciji deonice Beograd Centar - Stara Pazova, čiji se početak uskoro očekuje, kao prvoj fazi izgradnje pruge za velike brzine između Beograda i Budimpešte.

Tokom radova na modernizaciji pruge Beograd Centar - Stara Pazova, celokupan teretni železnički saobraćaj biće preusmeren na izuzetno bitnu deonicu između Makiša i Batajnice, kao alternativni pravac.

Radnici Infrastrukture železnice Srbije do sada su sanirali gornji stroj i zamenili preko dve hiljade pragova između Makiša i Batajnice, a najobimniji radovi urađeni su na deonici Ostružnica - Surčin, kao i u samoj železničkoj stanici Surčin.

Preostalo je da se u narednih petnaestak dana zameni još oko hiljadu pragova i obavi mašinsko regulisanje koloseka, pa da ova obilazna pruga bude u potpunosti osposobljena da primi celokupan železnički robni transport koji će uskoro biti preusmeren na Makiš i Batajnicu.

Završetkom sanacije deonice Makiš - Batajnica, biće poboljšane tehničke karakteristike ove pruge i njena propusna moć, a brzina teretnih železničkih kompozicija biće povećana sa 30 na 50 kilometara na sat.

Remont pruge Makiš - Batajnica radi se od kolosečnog materijala pridobijenog modernizacijom deonica na Koridoru 10 i barskoj pruzi, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Svet

Plan pada u vodu? "Kina je ključni igrač"

Kina je i dalje "ključni snabdevač", piše u izveštaju Allianz Trade-a koji zaključuju da će pokušaji da se ostatak sveta otkloni od trgovine sa njima biti "teško, ako ne i nemoguće".

13:10

18.5.2024.

1 d

Podeli: