Zabrana koride neće stvoriti finansijske probleme

Izvor: S media, 30.Jul.2010, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabrana koride neće stvoriti finansijske probleme

Zabrana borbe sa bikovima koju je u sredu usvojio Parlament španske pokrajine Katalonije neće ostaviti značajnije finansijske posledice na taj inače bogati region, ali će ugroziti sektor koride u Španiji koji je već u teškoćama, navode španski mediji.

Katalonija ima samo jednu funkcionalnu arenu za borbe sa bikovima, i to u Barseloni, dok je druga pretvorena u tržni centar. Godišnje u Barseloni bude 15 borbi koje retko budu rasprodate, dok se u celoj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zemlji organizuje oko 1.000 borbi po sezoni.

Katalonija je bogata oblast sa vlastitim jezikom i kulturom i visokim stepenom autonomne vlasti. Mnogi u Španiji smatraju da je zakon o zabrani koride pokušaj Katalonije da i na taj način pokuša da se izdvoji iz ostatka zemlje, u kojoj su borbe s bikovima deo duge tradicije.

Poslanik iz katalonske partije koja se zalaže za nezavisnost te pokrajine, Hoan Puikserkos naglasio je da se ne radi o politici ili nacionalnom identitetu, već pre o "patnji životinja". "Radi se samo o tome, ni o čemu više". On je dodao da iako je zanimanje za borbe bikova u Španiji opalo, bilo bi moralno pogrešno sedeti skrštenih ruku i čekati da "španska nacionalna razonoda" sama od sebe odumre.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Domingo podržava borbu bikova

Izvor: NaDlanu.com, 30.Jul.2010

MADRID, 30. jula 2010. (Beta-AFP) - Španski tenor Plasido Domingo je, posle nastupa u madridskom teatru Real, podržao borbu bikova imitirajući poteze matadora, preneli su u petak španski mediji. "Bio je pravi dan za to, zbog onog što se tog dana dogodilo", rekao je u četvrtak uveče 69-godišnji...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.