Wang: SAD ne bi trebali ići predaleko u trgvinskom ratu

Izvor: SEEbiz.eu, 18.Maj.2019, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Wang: SAD ne bi trebali ići predaleko u trgvinskom ratu

ŠANGAJ – Kineski visoki diplomat Wang Yi rekao je danas američkom državnom tajniku Mikeu Pompeu da nedavne izjave i postupci SAD-a štete interesima Kine i njenih kompanija i da bi Washington trebao pokazati suzdržanost, objavilo je Ministarstvo vanjskih poslova Kine.

Wang je Pompeu u telefonskom razgovoru rekao da Sjedinjene Države ne bi trebale ići „predaleko“ u trenutnom trgovinskom sporu između >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << dvije strane, dodajući da je Kina još uvijek voljna da prevaziđe razlike kroz pregovore, ali treba da budu na ravnoj nozi, prenosi Reuters.

Kina je u ovom trgovinskom ratu juče zauzela agresivniji stav prema SAD-u, sugerirajući da bi nastavak razgovora između dvije najveće svjetske ekonomije bio besmislen ako Washington ne promijeni pristup.

Sjedinjene Države su u četvrtak objavile da su stavile Huawei Technologies, najvećeg svjetskog proizvođača opreme za telekomunikacije, na crnu listu što će izuzetno otežati telekomunikacijskom gigantu poslovanje s američkim kompanijama.

Pored toga, američki predsjednik Donald Trump je potpisao i naredbu kojom zabranjuje kompanijama u SAD-u da koriste telekomunikacijsku opremu onih kompanija za koje se smatra da predstavljaju rizik po nacionalnu sigurnost.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Vang Pompeu: SAD ne bi trebalo da "idu predaleko" u trgovinskom ratu

Izvor: Blic, 19.Maj.2019, 00:14

Kineski visoki diplomata Vang Ji rekao je američkom državnom sekretaru Majku Pompeu da skorašnje izjave i postupci SAD štete interesima Kine i njenih kompanija i da bi Vašington trebalo da pokaže uzdržanost, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Kine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.