Telekom: Nemamo nameru da kupujemo neku televizijsku mrežu

Izvor: SEEbiz.eu, 07.Nov.2018, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telekom: Nemamo nameru da kupujemo neku televizijsku mrežu

BEOGRAD - Telekom Srbija saopštio je danas da nije tačno da je ta kompanija kupila televiziju Kopernikus ili bilo koju drugu televizijsku kuću ili da ima nameru da kupuje bilo kada neku televizijsku mrežu.

"Telekom Srbija je u skladu sa svojim strateškim opredeljenjima da se pozicionira kao lider u oblasti telekomunikacija u regionu, akvizirao >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << kablovskog operatora Kopernikus Technology i time nije prekršio nijednu tačku zakona", navodi se u saopštenju.

Jačanjem pozicija kompanije Telekom Srbija, kako navode, biće obezbedjena konkurentnost na tržištu distribucije televizije, gradjanima povoljnija i kvalitetnija usluga i mogućnost izbora provajdera televizijskih usluga, koja je, kako ocenjuju, "bila ugrožena dominantnom pozicijom, takoreći monopolom jednog kablovskog operatora u Srbiji".

Ta kompanija je ranije saopštila da stekla vlasništvo nad ukupno 100 odsto udela u kompaniji Kopernikus Technology od dosadašnjih vlasnika: poljskog investicionog fonda Abris, koji je kao većinski vlasnik posedovao 51 odsto udela u kompaniji Kopernikus Technology preko svog povezanog pravnog lica, kao i kompanije Kopernikus Corporation LTD koja je kao manjinski vlasnik posedovala 49 odsto udela u kompaniji Kopernikus.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.