Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Maj.2018, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetske berze neujednačene, investitori čekaju ishod pregovora SAD i Kine

Indeksi na evropskim i azijskim berzama danas su neujednačeni dok investitori iščekuju ishod trgovinskih pregovora SAD i Kine.

Na sredini trgovanja u Evropi, nemački indeks DAX u plusu je 0,4 odsto, francuski CAC 40 u minusu je 0,1 odsto, dok je britanski FTSE 100 porastao 0,4 odsto.

Fjučersi predviđaju da će indeksi Dau Džons, Standard end Pur 500 i Nasdak početi trgovanje na Vol stritu s gubicima.

Svi indeksi na istoku završili su u crvenom. Južnokorejski >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Kospi je pao 1,0 odsto, hongkonški Hang Seng u crvenom je 1,3 odsto, a Šangajski kompozitni indeks 0,3 odsto. Australijski S&P/ASX 200 završio je 0,6 odsto u minusu. Berza u Japanu ne radi zbog praznika.

Kineski i američki zvaničnici postigli su tokom dvodnevnih trgovinskih pregovora konsenzus u nekim oblastima, ali su u nekim pitanjima ostale "velike razlike", javila je Sinhua. Agencija Blumberg je prenela da postizanje sporazuma sprečava američki zahtev da Kina smanji trgovinski suficit u razmeni sa SAD za 200 milijardi dolara do kraja 2020. godine.

Cene nafte su u porastu. Referentna američka nafta poskupela je za 0,47 odsto na 68,75 dolara po barelu, dok je cena nafte Brent porasla za 0,49 odsto na 73,98 dolara po barelu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

"Velike razlike" među najvećima, sve u minus

Izvor: B92, 04.Maj.2018

Beograd -- Indeksi na evropskim i azijskim berzama neujednačeni su dok investitori iščekuju ishod trgovinskih pregovora SAD i Kine...Na sredini trgovanja u Evropi, nemački indeks DAX u plusu je 0,4 odsto, francuski CAC 40 u minusu je 0,1 odsto, dok je britanski FTSE 100 porastao 0,4 odsto...Fjučersi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.