Velike razlike među najvećima, sve u minus

Izvor: B92, 04.Maj.2018, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Velike razlike" među najvećima, sve u minus

Beograd -- Indeksi na evropskim i azijskim berzama neujednačeni su dok investitori iščekuju ishod trgovinskih pregovora SAD i Kine.

Na sredini trgovanja u Evropi, nemački indeks DAX u plusu je 0,4 odsto, francuski CAC 40 u minusu je 0,1 odsto, dok je britanski FTSE 100 porastao 0,4 odsto.

Fjučersi predviđaju da će indeksi Dau Džons, Standard end Pur 500 i Nasdak početi trgovanje na Vol stritu s gubicima.

Svi indeksi na istoku završili su u crvenom. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Južnokorejski Kospi je pao 1,0 odsto, hongkonški Hang Seng u crvenom je 1,3 odsto, a Šangajski kompozitni indeks 0,3 odsto. Australijski S&P/ASX 200 završio je 0,6 odsto u minusu. Berza u Japanu ne radi zbog praznika.

Kineski i američki zvaničnici postigli su tokom dvodnevnih trgovinskih pregovora konsenzus u nekim oblastima, ali su u nekim pitanjima ostale "velike razlike", javila je Sinhua. Agencija Blumberg je prenela da postizanje sporazuma sprečava američki zahtev da Kina smanji trgovinski suficit u razmeni sa SAD za 200 milijardi dolara do kraja 2020. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.